afhaalmaaltijden week 14

6 april 2017

De afhaalmaaltijden voor week 14 staan nu op de site. Maandag een heerlijk stoofpotje van kip geinspireerd op de Perzische keuken en dinsdag  een verrassende groene risotto van parelgort. 


Kom je bij mij afhalen

3 april 2017

Vanaf 1 april nieuw afhaalmaaltijden!!! Iedere maandag en dinsdag kook ik dagverse en originele maaltijden voor € 10,00 per persoon. Ik laat mij daarbij inspireren door de seizoenen en werk het liefst met verse en locale producten. Het menu van elke week vind je hier.

 

 


Zonder zout koken en toch lekker

3 april 2017

Zonder zout en ohzo lekker eten!
Het kan, geen zout toevoegen tijdens het koken en toch smaakvol eten.
De tip van Achter het Fornuis hiervoor is: Zeewier
Kook water met zeewier en kruiden, en je hebt een heerlijke, gezonde en 'zoutige' bouillon.

Wat heb je nodig: 
- 450 ml water
- steeltjes van 250 gram shitakes
- 3 velletjes/plm. 15 gram  kombu (zeewiervellen)

Doe deze 3 ingrediënten in een pan en breng op half hoog vuur tegen de kook aan, in plm. 8 minuten. Zeven en laten afkoelen.
Je hebt dan een heerlijke basis voor soepen, sauzen en om pasta in te koken.


Chocolademoussetaart met espresso

15 februari 2017

Chocolademoussetaart met espresso
Een heerlijk lichte taart, bovendien gluten- en lactosevrij.

200 gr pure chocolade van goede kwaliteit
175 gr olijfolie
3 kopjes sterke espresso
5 eieren gesplitst
75 gr fijne kristalsuiker
Oven voorverwarmen op 200 gr Celcius.

De chocolade au bain marie smelten samen met de olijfolie. Van het vuur afhalen en 15 minuten laten afkoelen.
Voeg de espresso toe.
Het eigeel met de suiker licht en luchtig kloppen en door het chocolademengsel roeren.
De eiwitten stijf kloppen en voorzichtig mengen met het chocolademengsel.
Het mengsel in een ingevette springvorm schenken en 15 minuten bakken in de oven.
Tip: Voor een Oosters accent kun je een beetje kardemom poeder toevoegen en wat fijngemalen pistache noten.


Verras je valentijn

24 januari 2017

Zal ik voor je koken?
Verras je valentijn met een verleidelijk menu! 

Een knus dinertje bij je thuis, zonder alle rompslomp van inkopen en koken. Jantien verzorgt graag jouw Valentijns diner.
Als cateraar breng ik het menu bij je thuis, als kok aan huis kook ik het menu bij jou thuis. Jij mag kiezen.
Hoe leuk is het om op 14 februari je lief te verwennen met een Valentijnsmenu?
Prijs: vanaf €28,- pp. 

Mail of bel me ( 06-53641213), ook om even te overleggen.


Workshop Aziatisch koken

18 november 2016

Tips en ideeën voor gezonde én smakelijke gerechten met een Aziatische invloed. Een klassiek gerecht met een knipoog naar een andere keuken. Gemarineerd vlees met limoengras of garnalen met koreander en sumak zijn twee van de gerechten die wij gaan maken. 

Donderdagavond 24 november en donderdag 1 december, aanvang: 17.00 uur
Prijs €55,- pp
Je kookt bij Achter 't Fornuis en proeft daarna onder het genot van een glas wijn de gerechten.

Achter 't Fornuis organiseert de workshop ook op aanvraag, bijvoorbeeld voor gezin of vriendengroep.
Bel of mail Jantien voor meer informatie of om een afspraak te maken:
E: info@achter-het-fornuis.nl  T: 06-5364 1213 

 

 

 


De zon op je bord

21 april 2016

Laat je verrassen met de nieuwe gerechten van Achter 't Fornuis en haal hiermee de zon op je bord. Met groenten en een beetje lef breng je de zon op je bord! 
Geniet van het licht en lichte maaltijden van prachtige voorjaarsgroenten. 
Kijk hier voor nieuwe menu's geheel in het teken van het voorjaar.

En denk je dat vegetarisch koken saai is? Doe dan eens mee met de Vegetarische workshop  en leer hoe je prachtige vegetarische gerechten als groenten carpaccio kan maken. Lees meer

 


Perzische Kookworkshop

24 februari 2016

Perzische kookworkshop
Regelmatig organiseer ik workshops. Binnenkort geef ik een kookles over de Perzische keuken.
Nog niet zo bekend deze keuken, maar wel heel erg lekker!
Bovendien heel gezond omdat de nadruk op groenten ligt, niet op vis en vlees, en je werkt met veel kruiden en specerijen.

De datum plannen we in overleg.
Prijs €55,- (incl. fris en 2 glazen wijn)


Paasmenu

16 februari 2016

Zal ik een heerlijk 4-gangen paasmenu voor je koken? Voor een feestelijke paasbrunch! Thuis alleen nog afmaken, dat is genieten. 

* gratis amuse en een heerlijke fles prosecco bij een menu voor 6 personen!


Vergeet je Valentijn niet

4 februari 2016

Op zoek naar een scharrel, de eerste ontmoeting, samen genieten en natuurlijk als afsluiting de verleiding. Ben je benieuwd naar dit menu voor jouw Valentijn kijk dan op mijn site!

 

 


Aan Tafel : Aziatisch koken

18 januari 2016

Aan Tafel op 20 januari

Wat is er leuker en gezelliger dan lekker eten met een verrassend gezelschap?
‘Aan Tafel’ organiseert zo'n culinaire avond in Berlicum bij Achter het Fornuis op 20 januari a.s. Het thema is Aziatisch koken, denk aan de Vietnamese en Thaise keuken. Heerlijke lichte maaltijden!
Wouter Bensdorp zal er speciale wijnen bij schenken. Prijs €45,- pp

Mail of bel mij voor aanmelding en meer info.


Zal ik voor je koken

19 december 2015

Met de feestdagen kook ik voor jou. Een vier gangen menu dat geheel is voorbereid en dat je thuis alleen nog maar hoeft af te maken. Als extra krijg je er een amuse van Achter ´t Fornuis bij. 

 

 


Kom je bij mij eten

2 november 2015

Elke eerste vrijdag van de maand kook ik bij mij thuis in Berlicum een 3 gangen menu voor €25,-. Laat je verrassen en begin het weekend goed. We gaan om 19.00 aan tafel!!!!Vooraf schenk ik een lekker glas wijn met daarbij een amuse van Achter´t Fornuis.


Gerookte paling

17 september 2015

Eendenlever met gerookte paling en een chutney van pruimen. Echt een super lekker gerecht en een voudig om te maken.


Carpaccio van meloen

23 augustus 2015

Carpaccio van meloen met gerookte ham en een chutney van mango. Als dressing heb ik gekozen voor Japanse sesam saus, mirin met gember en rode peper. Kortom een klassieker in een nieuw jasje!!!

 


Morieljes

9 mei 2015

Als je witte asperges eens anders wilt eten dan zijn morieljes echt een aanrader. De morieljes verwerk je in een saus op basis van kalfsfond, gecombineerd met gegrilde zalm en je hebt een echt feestmaal. Je kunt de asperges ook eerst vacumeren met mooie olijfolie, peper, zout en foelie. Gaar de asperges in kokend water. Je proeft nu echt de pure smaak omdat alle sappen door het vacumeren behouden blijven. Echt goddelijk!!!!

 


Caesar salade

8 mei 2015

Heerlijke salade die begint met het maken van een mooie dressing waarin je parmezaanse kaas en ansjovis verwerkt. Hier heb ik gekozen voor kip, natuurlijk biologisch maar je kunt ook kiezen voor tonijn. Helemaal af als je er een gepocheerd ei bij serveert.


Kom je bij mij eten

11 april 2015

Deze maand staat het menu van de markt waarvoor je iedere eerste vrijdag van de maand bij mij thuis kunt aanschuiven in het teken van de lente. Ook in de kooklessen staat de lente centraal. Er zijn al weer volop asperges verkrijgbaar en hiermee gaan we op verrassende wijze aan de slag. Creatief en met een beetje lef koken en je komt tot mooie en smaakvolle gerechten.

 

 


Koken met pompoen

10 april 2015

Heel eenvoudig en bijzonder lekker. je hoeft de flespompoen niet te schillen. Verwijder de pitten en snijdt de pompoen in grote stukken en besprenkel ze met kaneel, honing, olie, peper en zout. Rooster de pompoen 35 minuten in de oven op 220 graden. Serveer de pompoen met Griekse yoghurt, chilisaus en koreanderolie. Eet smakelijk!!!!!

 


Menu van de markt

10 april 2015

Zalm gemarineerd in pernot

Kalfswang in een eigen jus met witte asperges en aardappeltjes in de schil

Perentaartje met amandelspijs


Cheesecake

12 maart 2015

Heerlijk recept voor cheesecake met een bodem waarin ook komijnzaad zit. Echt super lekker en makkelijk te maken. De kunst is om deze taart op een lage temperatuur 2 uur in de oven te garen. De combinatie met framboos is echt een aanrader.

 


Geroosterde seizoen groenten uit de oven

2 maart 2015

Na deze combinatie ga je zeker vaker groenten roosteren in de oven. Was de zoete aardappel en snijd ze overlangs doormidden en elke helft dan in 3 lange parten. Schil de pastinaak en maak hiervan gelijke parten zoals bij de zoete aardappel. Meng de aardappel en de pastinaak met olijfolie, tijm, peper en zeezout en leg ze op een bakplaat in de oven op 220 graden en rooster ze circa 25 minuten. De groenten mogen niet te zacht worden.

In de zomer als er weer vijgen zijn kun je de zoete aardappel ook op bovenstaande wijze roosteren en daarna laten afkoelen. Maak er dan een salade van met vijgen, bosui, rode peper, geitenkaas en een dressing van balsamico.

 

 


Lemoncurd

2 maart 2015

Ik kwam vandaag een heerlijk recept tegen om citroenmacarons te maken met een vulling van lemoncurd-curry. Zo maak je de vulling:  doe 100 gr witte bastaardsuiker, 2 eieren, 2 eidooiers, 2 tl kurkumma, rasp en sap van 2 ciroenen in een vuurvaste kom en zet deze boven een pan met heet water( au-bain marie). Klop dit mengsel tot het dik wordt. Klop er daarna beetje bij beetje 100 gr mascarpone door en blijf roeren zodat er een dikke massa ontstaat. 

 

 


Aanschuiven!!!!! Achter het Fornuis kookt

23 februari 2015

Iedere eerste vrijdag van de maand kook ik voor maximaal 8 personen een 3-gangen menu. Als ingredienten gebruik ik seizoensproducten en ga ik naar de markt om in te kopen. Laat je verrassen en reserveer op tijd in ieder geval een dag van te voren. Aanvang 19.00 uur. We beginnen met een amuse van het huis en een heerlijk glas wijn en gaan om 19.30 aan tafel. De prijs 25,00 per persoon inclusief een amuse, 2 drankjes en koffie en thee. Wat een heerlijk begin van het weekend!!! 

 


Nieuwe website vandaag online

23 februari 2015

Sinds vandaag heeft Achter het Fornuis een nieuwe website. Graag wil ik Edith Verhoeven van ZISstudio bedanken voor de smaakvolle en tongstrelende  fotos die zij heeft gemaakt en natuurlijk ook Marenna van Reijsen van MareRedactie voor haar sprankelende en pure teksten. Last but not least bedankt Bigbird Media voor het ontwerpen van de site, het eindresultaat is echt geweldig!!!!!!