De titel en het thema van het boek. Koken op het water. Vele zomers lang heb ik gekookt op de Elodie voor veelal gasten van buiten Europa. Heel vaak werd
Deze heerlijke amuse van paling met eendenlever, uienchutney, gerookte ribeye en limoenolie heb ik heel vaak geserveerd als amuse voor een workshop of als starter bij aanschuiven. De combinatie van
Een kookworkshop is gezellig koken met elkaar én ook met elkaar genieten van de verrassende gerechten aan een mooi gedekte tafel. Elke maand heeft een ander thema. In oktober starten
Veggiecarpaccio van gemengde groenten Ingrediënten 200 gr gemengde groenten zoals winterwortel, gele wortel, rettich of koolrabi, komkommer, radijsjes, koolraap en gekookte biet extra vergine olijfolie citroensap 20 gr pijnboompitten 20
Zo maak je gepocheerde eieren benodigheden: 4 verse eieren (koel) scheutje natuurazijn 1. Kies een hoge kookpot om de eireren te pocheren (dat is garen in vocht dat onder het
Sticky chocolate cake met frambozen coulis (8 pers.) Verwen jezelf en de ander met deze heerlijke Chocoladecake. Ook lief voor Valentijnsdag! Ingrediënten Cake: Roomboter 250 gr Pure chocolade 200 gr Marmelade 200 gr
Als je eten koopt, bijvoorbeeld bloemkool, denk er dan over na wat je met de gehele groente doet, dus ook de steel. Deze kun je met andere restjes groenten aanbakken
Met appel en kaneel geef ik deze pompoensoep een zoet accent Voor 4 personen Ingrediënten: 1 biologische pompoen van circa 1,2 kilo 2 handappels, bijv. Jonagold 2 eetlepels olijfolie 1
Heerlijke zomerse en verrassende tips met DE zomervrucht: meloen. Maak een lekkere salade, een origineel toetje of frisse starter. TIP 1: Meloensalade met mozzarella 4 personen Ingrediënten: Galiameloen ½ Cantaloupemeloen ½
Aspergetip 2 Door asperges te roosteren in de oven behoud je de pure smaak van de asperges. Ongeveer 25 minuten op 180 graden. Schil de asperges, vet ze met behulp