Wist je al dat wild heel mooi scharrelvlees is?
Maak je stoofgerecht eens ‘wilder’ door in plaats van sukadelappen, poulet van wildzwijn te gebruiken. Hieronder een heerlijk en gemakkelijk recept om te stoven.
Ingrediënten (4 personen)
500 gr. poulet van wildzwijn
300 ml rode wijn
50 ml rode wijnazijn
1 liter wildbouillon
2 uien, grof gesnipperd
2 tenen knoflook, gehakt
5 zwarte peperkorrels
4 jeneverbessen
2 kruidnagels
1 steranijs
2 el appelstroop
50 gr. bloem
80 gr. roomboter
Bestrooi het vlees met zout en peper en wentel het door de bloem. Braad het vlees, de uien en de knoflook in een bakpan met de boter donker aan, maar zorg dat het niet verbrandt.
Stamp de gedroogde specerijen fijn in een vijzel en voeg ze toe. Blus af met de rode wijn en de wijazijn. Doe alles in een passende pan en zet onder met wildbouillon.
Breng langzaam aan de kook en zet het vuur laag. Het vlees mag zachtjes pruttelen, ongeveer 3 uur tot het gaar is. Zeef het vlees uit de jus. Kook de jus samen met de appelstroop tot de helft in en voeg het vlees weer toe.
Smakelijk eten!