Tiramisu
Dit fantastische toetje maak je een dag van tevoren. Zo kunnen alle smaken van de citroen en de Limoncello goed in de lange vingers trekken. Geniet!
Ingrediënten
50 gram eigeel (ca 5 eidooiers)
100 gr poedersuiker
500 gr mascarpone
1 biologische citroen (zeste en ca. 60 ml citroensap)
150 ml ongeklopte slagroom
40 dunne lange vingers (of Amaretto koekjes)
90 ml Limoncello
Topping (optioneel)
Ciroenkrulletjes, anijscress, verse munt, geschaafde witte chocolade.
Bereiding
Scheid de eidooiers van het eiwit (dit gebruik je niet). Mix de eidooiers met poedersuiker tot het een geeloranje geheel wordt. Voeg de mascarpone voorzichtig toe en mix nogmaals tot het luchtig is geworden.
Voeg de citroenzeste toe.
Klop de slagroom. Gebruik een spatel om de slagroom en mascarpone voorzichtig te mengen.
Leg de helft van de lange vingers naast elkaar in de schaal. Meng de Limoncello met het citroensap en giet 2/3 hiervan over de lange vingers.
Schep met een spaterl de helft van het mascarponemengsel op de lange vingers en zorg dat alle bedekt is.
Herhaal dit door de lange vingers op het mascarponemengsel te leggen. Schenk de overgebleven Limoncello er overheen. Schenk het overgebleven mascarponemengsel hier weer over.
Bedek de tiramisu met de plastic folie en zet minimaal 2 uur (1 dag van tevoren is aan te raden) in de koelkast om zowel in te trekken als op te stijven.