06-53641213info@achter-het-fornuis.nl
Achter 't Fornuis
Achter 't Fornuis
logo
  • Home
  • Jantien
  • Koken
    • Catering
    • Koken aan huis
    • Kook workshop
    • Kookles
    • Menu’s
  • Aanschuiven
  • Afhalen
  • Blog
  • Contact
Geen categorie
14 mei 2020 by achterhetfornuis 0 Comments 473 Views
Prev
0
Aspergetip 2
30 april 2020
Next
meloen tips van achter 't fornuis 0
Zomerse tips met Meloen
08 juli 2020
14 mei 2020 by achterhetfornuis in Geen categorie

Tiramisu

Dit fantastische toetje maak je een dag van tevoren. Zo kunnen alle smaken van de citroen en de Limoncello goed in de lange vingers trekken. Geniet!

 

Ingrediënten

50 gram eigeel (ca 5 eidooiers)

100 gr poedersuiker

500 gr mascarpone

1 biologische citroen (zeste en ca. 60 ml citroensap)

150 ml ongeklopte slagroom

40 dunne lange vingers (of Amaretto koekjes)

90 ml Limoncello

 

Topping (optioneel)

Ciroenkrulletjes, anijscress, verse munt, geschaafde witte chocolade.

 

Bereiding

Scheid de eidooiers van het eiwit (dit gebruik je niet). Mix de eidooiers met poedersuiker tot het een geeloranje geheel wordt. Voeg de mascarpone voorzichtig toe en mix nogmaals tot het luchtig is geworden.

Voeg de citroenzeste toe.

Klop de slagroom. Gebruik een spatel om de slagroom en mascarpone voorzichtig te mengen.

Leg de helft van de lange vingers naast elkaar in de schaal. Meng de Limoncello met het citroensap en giet 2/3 hiervan over de lange vingers.

Schep met een spaterl de helft van het mascarponemengsel op de lange vingers en zorg dat alle bedekt is.

Herhaal dit door de lange vingers op het mascarponemengsel te leggen. Schenk de overgebleven Limoncello er overheen. Schenk het overgebleven mascarponemengsel hier weer over.

Bedek de tiramisu met de plastic folie en zet minimaal 2 uur (1 dag van tevoren is aan te raden) in de koelkast om zowel in te trekken als op te stijven.

 

1
Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Recent comments

    Tags

    achter 't fornuis achter't fornuis achter-het-fornuis asperges aubergines bumbu gazpacho jubileum meloen pompoen pompoensoep recept salade vaderdag zomerse gerechten
    logo
    Hofstraat 1, 5258 CE Berlicum / 06-53641213 / info@achter-het-fornuis.nl
    Achter 't Fornuis