Sticky chocolate cake met frambozen coulis (8 pers.)
Verwen jezelf en de ander met deze heerlijke Chocoladecake. Ook lief voor Valentijnsdag!
Ingrediënten
Cake:
Roomboter 250 gr
Pure chocolade 200 gr
Marmelade 200 gr
Suiker 250 gr
Eieren 5
Zelfrijzend bakmeel 250 gr
Saus:
Frambozen 250 gr
Rozenwater 4 el
Bereiding Cake
– Verwarm de oven voor op 190 graden.
– Smelt de boter in een ruime pan op een laag vuur.
– Voeg de chocolade toe als de boter is gesmolten. Blijf roeren tot de chocolade is gesmolten en voeg dan marmelade, suiker en eidooiers toe.
– Roer met een spatel tot een homogene massa.
– Roer het bakmeel er beetje bij beetje doorheen.
– Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het mengsel.
– Vet een springvorm doorsnede ongeveer 22 cm in en bekleed met bakpapier.
– Schep het beslag in de vorm en bak de taart in ongeveer 50 minuten gaar.
Bereiding saus
Pureer de frambozen met het rozenwater in de blender.