06-53641213info@achter-het-fornuis.nl
Achter 't Fornuis
Achter 't Fornuis
logo
  • Home
  • Jantien
  • Koken
    • Catering
    • Koken aan huis
    • Kook workshop
    • Kookles
    • Menu’s
  • Aanschuiven
  • Afhalen
  • Blog
  • Contact
Recepten
19 oktober 2020 by achterhetfornuis 0 Comments 331 Views
Prev
meloen tips van achter 't fornuis 0
Zomerse tips met Meloen
08 juli 2020
Next
tege verspilling van eten 0
Wat jij kan doen tegen verspilling
08 januari 2021
19 oktober 2020 by achterhetfornuis in Recepten

Met appel en kaneel geef ik deze pompoensoep een zoet accent

Voor 4 personen

Ingrediënten:
1 biologische pompoen van circa 1,2 kilo

2 handappels, bijv. Jonagold

2 eetlepels olijfolie

1 ui, gesnipperd

3 tenen knoflook, fijngehakt

1 theelepel gemalen komijn

1/2 theelepel gemalen kaneel

1 liter groentebouillon

handvol (rood)basilicum

en/of tuinkers

extra vergine olijfolie

staafmixer

 

Bereiding van deze lekkere soep:

Halveer de pompoen. Schep met een lepel de zaden en draden eruit. Snijd de pompoen met schil en al in grove blokjes. Schil de appel en snijd ze in blokjes.

Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de ui met de knoflook. Bak de blokjes pompoen en appel 2 minuten mee. Schep de komijn en de kaneel erdoor en bak tot de heerlijke aroma’s vrijkomen. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de pompoen in 10 minuten zachtjes gaar.

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen en garneer met basilicum en/of de tuinkers en een straaltje olijfolie. Geef er plakken lekker vers brood bij.

0
Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
  • achter 't fornuis
  • achter-het-fornuis
  • pompoen
  • pompoensoep
Tagged in

Recent comments

    Tags

    achter 't fornuis achter't fornuis achter-het-fornuis asperges aubergines bumbu gazpacho jubileum meloen pompoen pompoensoep recept salade vaderdag zomerse gerechten
    logo
    Hofstraat 1, 5258 CE Berlicum / 06-53641213 / info@achter-het-fornuis.nl
    Achter 't Fornuis