Met appel en kaneel geef ik deze pompoensoep een zoet accent
Voor 4 personen
Ingrediënten:
1 biologische pompoen van circa 1,2 kilo
2 handappels, bijv. Jonagold
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel gemalen kaneel
1 liter groentebouillon
handvol (rood)basilicum
en/of tuinkers
extra vergine olijfolie
staafmixer
Halveer de pompoen. Schep met een lepel de zaden en draden eruit. Snijd de pompoen met schil en al in grove blokjes. Schil de appel en snijd ze in blokjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de ui met de knoflook. Bak de blokjes pompoen en appel 2 minuten mee. Schep de komijn en de kaneel erdoor en bak tot de heerlijke aroma’s vrijkomen. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de pompoen in 10 minuten zachtjes gaar.
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen en garneer met basilicum en/of de tuinkers en een straaltje olijfolie. Geef er plakken lekker vers brood bij.